1

Motiveringar - Ärende #3

Ärendet omfattar perioden 20160615-20160930
Beslutet daterades den 5 augusti 2016. Återigen kan alltså FK bedöma min arbetsförmåga in i framtiden. Jag förstår att man kan besluta något fram till beslutsdatumet, men inte att de kan veta hur framtiden ser ut.
Hårklyveri kanske, men jag är ganska fyrkantig av mig när det gäller rätt och fel, mycket för etik och rättvisa, moral. Jag skulle aldrig kunna bedöma om hur framtiden ser ut. Jag kan bara hoppas. Jag kan bara vilja. Men jag kan inte besluta. Det finns alldeles för många variabler som gör att ett beslut om framtiden är mycket svår att besluta kring. 
En annan sak som slår mig när jag läser FKs journaler i mina ärendena och hur FK bedömmer är den regel som säger att varje läkarintyg ska behandlas individuellt och fritt från tidigare beslut. Jag ser att detta inte sker. FK hänvisar konstant till tidigare beslut och det utslaget och det blir således en faktor som påverkar dem i deras bedömning. Hur ser jag detta? Jag ger här ett exempel på vad som står i journalen och som jag kan tolka som att de ger tidigare beslut tyngd i nya beslutet:
 
"2016-07-13 Utredning.
Den försäkrade (df) har fått sin sjukpenning indragen för perioden 1 mars-31 juli 2016 eftersom arbetsförmåga inte bedömdes nedsatt med minst en fjärdedel i förhållande till normalt förekommande arbete. Underlaget i ärendet är densamma som df nu hänvisar tll. Några nya omständigheter eller handligar har inte tillkommit."
 
För mig är ett nytt läkarintyg, med nya uppgifter, en ny handling. Jag lät av hälsoskäl det gamla intyget gälla även i detta ärende, till en början. Senare hade jag läkarintyg inbokat, men FK ville inte vänta på den tiden då den låg för långt framöver i tiden för dem och deras beslut. Jag säger åt FK att om de anser att intygen är avsaknad av relevant fakta så åligger det dem att be läkaren om kompletteringar, inte mig. Jag meddelar att i deras regler står att om underlagen ger tvekan till beviljande ska handläggaren kontakta sjukskrivande läkare för kompletteringar och mer fakta. FK anser dock att läkarintygen inte behöver kompletteras. Således borde intygen, enligt deras egna regler, ha gett tillräcklig fatka för ett beviljande. Men FK bedömer ändå avslag och anser dessutom att några kompletteringar inte behöver ske. De försöker alltså inte ens försöka se om möjligheten finns att de missförstått intygen eller liknande. Intygen ser ni här nedan. 
 
 
Vad gällande omständigheter så är jag tyvärr drabbad av en kronisk sjukdom, så mina omständigheter ändras inte så mycket. Inte heller kan därför läkarintygen variera i den grad FK tydligen vill att de ska. Jag kan inte ändra mina omständigheter. Det beror inte på min vilja. Utan pga min sjukdom. Det finns en anledning till att vi med me/cfs har svårt att få vård, få behandling. Det finns få läkare. Det finns ingen behandling mer än acceptans och lära mig hantera sjukdomen och hur den påverkar mig. Det finns inga magiska piller. Det finns ingen fantastisk terapi, sjukgymnastik eller annan behandling som botar. Detta är ett problem. Inte bara för mig utan för alla som lider av sjukdomen. 
Jag fasar för att jag troligen kommer att försämras de första 5-10 åren. Jag har känt av sjukdomen i 2,5 år nu. Har alltså minst 3 år av försämring framför mig. Där är mina omständigheter. Inte de som FK önskar. För de önskar mig ett mirakulöst tillfrisknande (mest att jag får arbetsförmåga, min hälsa skiter de i) och tror att om de ger mig rätt motivation genom att göra mig urfattig så kommer jag kunna jobba. De har verkligen inte fattat att det inte är min vilja det är fel på, det är min kropp.
Synd att de inte vill lära sig om den forskning som finns. Synd att de inte vill läsa specialisters intyg. Men de vill att jag ska kunna jobba.  Det är ju snällt av dem, men de kan dessvärre inte motivera mig med avslag. Det gör mig inte friskare. Det gör mig sjukare. Så deras sk motiveringar kan de stoppa upp där ljuset aldrig når. Jag har inte valt detta. Jag vill inte detta. Det är tyvärr inget ag kan göra något åt. Oavsett.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Tack för att du kämpar och inte ger dig mot försäkringskassan Det betyder mycket för oss andra ME sjuka 💗kramar

Svar: Jag kämpar när jag orkar. Vi är många så tillsammans kan vi förhoppningsvis förändra. Tack för att du läser. Det ger mycket att veta att något kanske kommer till användning också. Kram
jagepippi.blogg.se

Kommentera här: