0

Försäkringskassan är tydligen sierskor som vet saker innan de inträffar. Eller är det så illa att de bestämt sig - oavsett?

Senaste ärendet har varit en färs. Min handläggare har blivit utmanövrerad av sin chef, som är den enda som svarar på min e-mail. Och denne chef vägrar maila mig,  vilket gör att jag får hennes svar efter 8 dagar med vanlig post.
Och att det ska få  räknas som svar borde det vara att man förstår vad de skriver. Men de som de nu svänger runt, hit och dit, slänger sig med floskler och antydningar, kränkningar och allmänt svammel - allt utan ett kort svar på min fråga. Jag får fråga om o om igen - utan ett svar som går att fatta.
Att en myndighet ska få bete sig så här är så fel. Det är grymt systemfel. Och vår ansvariga minister blundar och kör på i sina vanliga spår...."men vi tog bort botre gränsen"..."vi har gett FK utrymme för en rättsäkrare och effektivare bedömning"..."vi måste få ner sjuktalen, de kostar för mycket".
Rättsäkert...in my ass....
Effektivare...ja det blir väl det när man på FK inte läser det den drabbade skickat in utan skickar ut avslag och indrag på löpande band. OM de läser - så bryr de sig inte om vad som står. De kan ändå bedöma att det finns arbetsförmåga. Och vem ska säga emot dem? Av erfarenhet vet jag att Förvaltningsrätten och Kammarrätten brukar smälla FK på fingrarna, men att det ska behöva gå så långt är rent bedrövligt. Att specialister och utbildade läkare förtvivlat försöker informera FK om läget mm är lönlöst - FK bryr sig ändå inte.
Dessutom säger mina handläggare och dennes chef rätt ut att de inte svarar på mina frågor, utan de får besvaras vid ett överklagande. Varför då? Är det inte deras skyldighet att ge oss drababde en rättssäker bedömning? Eller hur var det nu Strandhäll och Begler och Brattlund säger....att de nu gör "en effektivare och rättsäkrare bedömning" och därför syns det nu i sjuktalen som sjunkeroch alla är nöjda?...
Skulle inte tro det. Vad sker nu med den drabbade, den sjuka? Alla har inte samma tur som jag, de får inte hjälp, de kanske inte orkar. Vad händer med dem som inte orkar och vet hur man gör en överklagan? Blir de mirakulöst nu friska? För att Försäkringskassan bestämt så? Knappast. Man drabbas bara än värre i sin sjukdom, man försämras. Många väljer att helt strunta i samhällets skyddsnär och lever på sina anhöriga (om dehar tur att ha sådana)...i bästa fall.
Så friskare blir vi/de inte. Vi syns bara inte i statistiken. Möjligen hos AF som man måste anmäla sig till för att skydda sin SGI, men AF säger att "nej, nej, nej du kan inte få a-kassa för du är för sjuk." Och där hamnade man hårt mellan stolarna.
Jag anmäler mig om o om igen efter ett avslagsbeslut. Jag lär mig dock att inte ägna för mycket tid åt att bevisa för Försäkringskassan hur sjuk man är och hur det påverkar min arbetsföråga. De har ändå beslutat sig. De ska ju ha ner sjuktalen och enda sättet för dem är att avslå och neka, samt dra in på sjukpenning och sjukersättning.
Så vad gjorde jag idag då, när jag nu fått mitt sjätte avslagsbeslut? Jo jag fotade av vansinnet, la ut det på Twitter för allmän beskådan - för jag har inget jag skäms över. Men det har Försäkringskassan. De borde skämmas. Annika Strandhäll borde skämmas. Sedan när jag lagt ut det, arkiverade jag det i min mapp med ärenden från FK. Tog en ny mapp och märkte den med ärende nr 7. Och anmälde via nätet återigen att jag ÄR sjuk. jag kan INTE jobba. Inte för att jag inte vill utan för att jag inte klarar det. Det är som jag sagt- det är inte min vilja som är sjuk, det är min kropp. 
Ägnar sig inte FK åt lagbrott? Ägnar de sig inte åt hets mot sjuka? Ägnar de sig inte åt regelbrott? JOJOJO...
 
Det intressanta i detta avslagbeslut som kom, var att jag skulle svara senast den 21 december. Det gör jag kl 16:57. Observera att min svarstid var till den 21 december. Idag (23 dec) fick jag beslutet i brevlådan. Beslutet var daterat den 20 december. En dag innan min tidsfrist gått ut. Intressant. Tror ni att de tittat på vad jag skickat in? Jag tror inte de har en tidsmaskin på Försäkringskassan, tror ni? Hur kan de veta en dag innan vad jag ska skicka in för info till dem? Hur är detta möjligt om de inte redan bestämt sig? Mycket tydligt att de inte bryr sig om vad jag och mina läkare har att säga. 
 
Är det så att Försäkringskassan har sierskor anställda som handläggare? De vet ju innan vad jag ska ge dem för info. Eller är det så illa att de så tydligt nu visar att de inte bryr sig om vad jag skickar in?
 
me/cfs Ann-Marie Begler Annika Strandhäll Försäkringskassan Lagbrott Lars-Åke Brattlund Människanbakom Psykisk misshandel me/cfs

Kommentera här: